• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
« 1 2 3 4 »
1913 iCxtream 30-Aug-2015 (0)

     Copiii care sunt extrem de  anxioși tind pur si simplu să nu ia în seamă asigurările sau în anumite situații chiar acestea agravează tulburarea resimțită de către copil. Semnalul de alarmă al acestei categorii de copii este mult prea sensibil. Astfel, alarma pornește la gânduri chiar dacă copilul nu este amenințat de un pericol imediat. Aceștia evită orice le poate aduce aminte de pericol, nu doar pericolul în sine. 

Read more


1154 iCxtream 28-Aug-2015 (0)

     Vă întrebați dacă să luați un animal? Sau dacă să renunțați la cel pe care îl aveți, deoarece a intervenit un copil în viața dumneavoastră?

     Convieţuirea cu animalele impune într-adevăr anumite norme de igienă. Pot apărea unele boli, chiar dacă sunt rare :

Read more


1245 iCxtream 26-Aug-2015 (0)

     Copiii sunt apropiați de bunicii lor și le place să își petrecă timpul cu ei. Ei pot invața de la aceștia despre moștenirea culturală și despre istoria familiei. Astfel, vor simți un puternic sentiment al apartenenței. 

Read more


1636 iCxtream 24-Aug-2015 (0)

     Poate că pe tine nu te-a atras  lectura, nu ai avut nici o carte în copilărie sau nici o persoană drept model care citea des?Asta nu înseamnă că este în regulă să îl privezi pe cel mic de lectură. Lasă-l să descopere singur dacă îi place sau nu, dacă îl plictisește sau i se pare o activitate relaxantă și interesantă. 

Read more


1428 iCxtream 22-Aug-2015 (0)

     Auzi de multe ori în jurul tău:” Sunt stresat!”, „Nu mai am timp să mă relaxez!”, „Nu ştiu cum să mă relaxez!” ? Te-ai întrebat cum te poţi relaxa înainte de un test, de un recital, de un concurs? Starea de relaxare poate fi atinsă de oricine! 

Read more


1730 iCxtream 22-Aug-2015 (0)
  1. ”Vrei să te uiți în ochii mei și să vezi dacă sunt sau nu speriat?” Această replică îi scoate pe copii din blocajul fricii și îi ajută să-și găsească siguranța
  2. Poți ajuta un copil să-și revină după  o vizită la doctor care l-a speriat , inversând rolurile și lăsându-l pe el să fie doctorul și tu pacientul speriat.
Read more


1031 iCxtream 17-Aug-2015 (0)

Chiar de-s mic eu știu a spune

C-am încredere în mine

Read more


2336 iCxtream 17-Aug-2015 (0)

Poezie logopedică pentru fixarea și consolidarea  sunetului  S

 

Șarpele cel sâsâit

A plecat la pescuit.

Read more


1273 iCxtream 17-Aug-2015 (0)

            În primul rând este important de înțeles faptul că alimentele ajută o persoană să fie atentă, să își rezolve problemele, să își inhibe comportamentele impulsive și să își gestioneze emoțiile.

            Ceea ce mâncăm va determina dacă avem totalitatea materialelor utile pentru fabricarea enzimelor, celulelor și a țesuturilor elementare pentru funcțiile vitale. 

Read more


993 iCxtream 17-Aug-2015 (0)

        “Copiii se dezvoltă cel mai bine atunci cand sunt fericiti” – Oscar Wilde

       Stilul parental reprezintă totalitatea comportamentelor și emoțiilor pe care părinții le manifestă față de copiii lor.

       Baumrind a identificat trei stiluri parentale – stilul democrat, stilul autoritar și stilul permisiv . Ulterior a mai fost adăugat un al patrulea stil parental și anume stilul neimplicat. 

Read more