• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
Acasă » 2015 » Octombrie » 1 » Când apare frica ….?
12.23
Când apare frica ….?

 

            În jurul vârstei de 8 luni, există posibilitatea ca bebelușul să manifeste teamă față de persoanele străine. Următoarele reacții pot indica starea de frică: plânge, țipă, se ascunde. La majoritatea copiilor, acest comportament se menține o perioadă scurtă de timp și anume 5-6 luni.

            În primul an de viață, copilul explorează din curiozitate mediul înconjurător. Siguranţa şi familiaritatea sunt două caracteristici esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a micuţului. Copilul reuşeşte să facă diferența între persoane apropiate și persoane necunoscute, apărând accesele de plâns sau alte reacții vizavi de străinii întâlniți.   

            În momentul în care copilul întâlnește pe cineva nou, crează-i sentimentul de siguranță, de protecție. Zâmbește-i și spune-i numele persoanei, strânge-l în brațe, vorbețte-i calm și nu îl obliga să ia contact cu persoana dacă nu dorește. Oferă-i lui posibilitatea să aleagă când și de cine dorește să se apropie. Este doar o etapă a dezvoltării copilului tău, așa că nu te îngrijora (dacă totuși persistă prea mult timp, consultați un specialist)!

            Când mama copilului se îndepărtează din câmpul lui vizual, micuţul începe să plângă, deoarece crede că o va pierde. Astfel, apare teama de abandon. Cu timpul, realizează faptul că mama îşi va face apariţia mai târziu, aşa cum jucăria pe care nu o mai vede există în continuare.

Vizualizări: 1047 | Adăugat de: iCxtream | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
00000
avatar