• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ ateliere adolescenti

ATELIERE PENTRU ADOLESCENȚI

  1. Atelier ”Cine sunt eu? Vreau să mă cunosc!”

Atelierul vizează cunoașterea de sine, dezvoltarea încrederii în propria persoană, dezvoltarea personalității, a abilităților de comunicare și de relaționare cu cei din jur . Adolescentul va rezolva teste de personalitate, va discuta cu cei din grup despre problemele sale diverse, va încerca sa găsească soluții la problemele sale, își va descoperi noi abilități și talente, va învăța să își cunoască valoarea, potențialul și să încerce să își depășească limitele.

  1. Atelier ”Psihologie aplicată în limba engleză”

Atelierul vizează dezvoltarea vocabularului din limba engleză (animale salbatice și domestice, familia, fenomenele naturii, forme de relief, vestimentație, obiecte etc ), dezvoltarea comunicării verbale și nonverbale (lectura cu voce tare, dialogul cu cei din grup, brainstorming, discuții pro-contra ) , dezvoltarea creativității, creșterea stimei de sine, îmbinarea noțiunilor de psihologie cu cele de limba engleză (de exemplu, exprimarea nevoilor și sentimentelor în limba engleză, exprimarea cerințelor într-un mod politicos, dialog empatic etc), dezvoltarea motricității.

  1. Atelier ”Am încredere în mine. Mă iubesc!”

Atelierul vizează creșterea încrederii în propria persoană și dezvoltarea capacității de a vorbi în public. Adolescentul va realiza diverse lucrări și obiecte utile (desen, pictură, lucru manual, origami) pe care le va prezenta în fața celorlalți , va vorbi în fața oglinzii pentru a se putea observa cum gesticulează, va învăța elementele de bază ale limbajului nonverbal, va recita poezii, va cânta, va dansa, va vorbi despre propria persoană.

  1. Atelier ”Cu cine să discut despre inimitate?”

Atelierul vizează dezvoltarea abilităților de comunicare și de exprimare a propriilor temeri, gânduri, sentimente. Adolescentul va învăța ce anume este de dorit să discute cu părinții, ce anume cu prietenii sau cu alte rude și ce se poate discuta cu un psiholog. Va afla de la ceilalți adolescenți cu ce probleme se confruntă aceștia și cum au reușit ei sa gaească soluțiile potrivite.

  1. Atelier ”Cum să identificăm și să acceptăm diferențele între femei și bărbați?”

Atelierul vizează cunoașterea diferențelor (de natură fizică, emoțională, motivațională etc ) dintre femei și bărbați și acceptarea acestora . Prin intermediul discuțiilor, jocului de rol, brainstormingului, adolescenții vor reuși să înțeleagă mai bine diferentele intre sexe si să găsească căi diverse de a opri razboiul dintre sexe.

  1. Atelier ”Să discutăm despre iubire!”

      Atelierul vizeazează exprimarea opiniilor despre relații și iubire, înțelegerea sentimentului de iubire. Adolescenții vor putea vorbi despre nemulțumirile, frustrările, neînțelegerile care apar în cadrul familiei, a unei relații de prietenie sau a unei relații de cuplu. De asemenea, vor expune și sentimentele pozitive pe care le împărtășesc cu cei dragi și care îi fac să se simtă împliniți și fericiți. Se vor utiliza jocurile de rol, discuțiile libere, brainstormingul, tehnica scaunului liber etc.

Tarif:30-40 ron