• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
Acasă » 2015 » Decembrie » 17 » INCREDEREA IN SINE
11.42
INCREDEREA IN SINE

                ”Încrederea în sine este un atu indispensabil în raport cu încercările, cu provocările cotidiene din sânul unei societăți care-i privilegiază pe luptători și pe câștigători. Lumea actuală ne expune la dificultăți sporite. Trebuie să găsim în noi înșine destulă siguranță pentru a lupta și a nu capitula, în mijlocul competiției pe viață și pe moarte, șomajului, sidei și violenței.

                Trebuie să ai încredere în propriile posibilități ca să te realizezi și să te dezvolți. Altfel, îți cheltuiești întreaga energie încercând să te calmezi și să te aperi , în loc să te împlinești. Un sentiment de siguranță interioară este indispensabil pentru reușita în viața profesională, socială, sentimentală, familială. Ca să comunici mai bine cu ceilalți, trebuie să încetezi să te temi de judecata lor și să te eliberezi de dependența față de ei.

                Încrederea în sine generează încrederea în ceilalți;poți atunci să te întorci înspre ei și spre lume, să te deschizi spre ea cu luciditate și discernământ. De asemenea, aceasta garantează libertatea de gândire și acțiune. Tot ea te face să poți conta pe tine pentru a te confrunta cu situașiile noi, ceea ce favorizează capacitatea de a-ți asuma riscuri cu o anume siguranță și de a rezista la eșecuri. Încrederea în sine se bazează pe o reprezentare sănătoasă a reușitei, a performanțelor, a realizărilor tale;ea te autorizează să-ți respecți proiectele, să le consacri timpul și energia ta. Ea îți permite să-i evaluezi mai obiectiv pe ceilalți și să te afirmi în raport cu ei fără rușine, frică sau agresivitate.

                Un individ încrezător în sine posedă un eu puternic și echilibrat care-și cunoaște limitele, își asumă contradicțiile, îndoielile, lipsurile, fiind în același timp conștient de resursele sale, de convingerile și de speranțele sale, de determinarea și de serenitatea sa.

                Iubește-te și prețuiește-te așa cum ești!”

SURSA: Marie Haddou, (2000),”Cum să-ți întărești încrederea în tine”, București, Editura Trei

Vizualizări: 2017 | Adăugat de: iCxtream | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
00000
avatar