• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
Acasă » 2015 » Octombrie » 26 » DESPRE UTILITATEA GÂNDIRII POZITIVE
12.35
DESPRE UTILITATEA GÂNDIRII POZITIVE

     Norman Vincent Peale descrie cazul unui bărbat de 52 de ani, care i-a spus că este “terminat”şi i-a mărturisit că agoniseala lui de o viaţa se dusese pe apa sâmbetei. Dialogul dintre cei doi a fost următorul:
”- Aţi pierdut tot?
-Tot. Nu mi-a mai ramas absolut nimic. Am pierdut tot. Nu mai sper nimic, şi sunt prea bătrân să o iau de la capat. Nu mai cred în nimic.
-Ei bine, ce-ar fi să luăm o foaie de hârtie şi să scriem numele lucrurilor pe care le aveţi încă?
-N-are nici un sens. Nu mi-a mai rămas nimic. Doar v-am spus asta.
-Totuşi, haideţi să vedem. O mai aveţi alături pe soţia dumneavoastră?
-Da, sigur ca da, ea e minunată. Suntem căsătoriţi de treizeci de ani. Nu m-ar părăsi niciodată, indiferent de cât de prost ar merge lucrurile.
-Bun, să trecem asta pe hartie-o aveţi înca alaturi pe sotia dumneavoastra, care nu v-ar parasi pentru nimic în lume, indiferent ce s-ar intampla.Dar copiii? Aveţi copii?
-Da, am trei copii şi sunt şi ei extraordinari. M-a impresionat felul în care au venit la mine şi mi-au spus: “Tată, noi te vom iubi şi te vom sprijini orice ar fi.”
-Ei bine, acesta va fi numărul doi pe listă- trei copii care vă iubesc şi vă sprijină. Prieteni aveţi?
-Da!Am prieteni minunaţi. Trebuie să recunosc că s-au purtat admirabil. M-au vizitat şi mi-au oferit ajutorul lor, dar ce pot ei să facă? Nu pot face nimic.”
-Acesta este numărul trei – aveţi prieteni care ar vrea să vă ajute şi care vă respectă. Cum staţi cu integritatea? Aveţi ceva pe conştiinţă?
-Am conştiinţa împăcată. Am încercat mereu să fac ce e mai bine şi n-am nimic să-mi reproşez.
-Perfect. Acesta va fi numărul patru de pe lista-un caracter integru. Sunteţi un om sănătos?
-N-am probleme de sănătate. Am fost bolnav foarte rar şi presupun că sunt într-o formă fizică bună.
-Iată şi numărul cinci- o sănătate satisfacătoare. Despre America ce credeţi? Mai sunteţi convins că e tărâmul afacerilor şi ţara tuturor posibilităţilor?
-Da. E singura ţara din lume în care îmi doresc să trăiesc.
-Acesta este numărul şase- locuiţi în Statele Unite, ţară a tuturor posibilitaţilor, şi asta vă bucură. La capitolul credinţă, cum vă prezentaţi? Credeţi în Dumnezeu şi în faptul că Dumnezeu vă va ajuta?
-Da. Nu cred că aş fi fost capabil să trec peste toate astea făra ajutorul lui Dumnezeu.
-Perfect. Priviţi cu atenţie. Văd că v-au mai rămas o mulţime de lucruri. Credeam, după cum mi-aţi spus, că aţi pierdut totul. 
-Cred că nu m-am gândit la toate astea. Nu am privit niciodată lucrurile astfel. Poate că, de fapt, situaţia mea nu e atât de dezastruoasă. Poate sunt în stare să iau totul de la capăt, cu condiţia să dobândesc doar un gram de încredere în propria persoană, dacă aş putea fi puţin mai puternic.
     Deci, dacă vă simţiţi înfrânt sau credeţi că v-aţi pierdut încrederea în şansa dumneavoastră de câstig, staţi jos, luaţi o foaie de hârtie şi întocmiţi o listă nu factorilor care vă sunt potrivnici, ci a celor care vă sunt favorabili. ”

     SURSA: Norman, V.P., (1999),”Forta gandirii pozitive”, Ed. Curtea Veche, Bucuresti

Vizualizări: 1406 | Adăugat de: iCxtream | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
00000
avatar