• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
Acasă » 2015 » August » 22 » EXERCIȚIU DE RELAXARE PENTRU COPII
10.18
EXERCIȚIU DE RELAXARE PENTRU COPII
 

     Auzi de multe ori în jurul tău:” Sunt stresat!”, „Nu mai am timp să mă relaxez!”, „Nu ştiu cum să mă relaxez!” ? Te-ai întrebat cum te poţi relaxa înainte de un test, de un recital, de un concurs? Starea de relaxare poate fi atinsă de oricine!

     Staţi vreodată să vă urmăriţi respiraţia? Imediat ce intervine o situaţie neplăcută şi nu puteţi respira vă daţi seama cât de importantă este ea în viaţa voastră. În momentele de relaxare vă veţi putea concentra atenţia asupra respiraţiei şi asupra bătăilor inimii.

     Peştele trăieşte liniştit şi calm în apă, dar în momentul în care este pe mal se zbate. Dacă este aruncat înapoi în apă îşi revine. La fel se întâmplă şi cu omul care da peste un eveniment stresant. Relaxarea îl aruncă înapoi în apa protectoare, în zona de confort.

     Relaxarea apare în momentul în care poţi să te deconectezi de mediul înconjurător şi să îţi foloseşti imaginaţia, în momentul în care reuşeşti pentru câteva minute să laşi deoparte grijile şi problemele şi să primeşti bucuria de a trăi şi încrederea în tine, în momentul în care îţi dai jos masca socială şi devii tu, fără să te mai aperi de cei din jur.

EXERCIȚIU DE RELAXARE PENTRU COPII


     "Fericirea și liniștea mă cuprind. Sunt calm și relaxat, liniștit și calm.Îmi imaginez că văd inima cum se liniștește, mâinile cum zâmbesc liniștite, piciorele cum îmi mulțumesc pentru liniște...Corpul meu e fericit și îmi mulțumește pentru momentul acesta minunat de calm și de liniște. Sunt din ce în ce mai calm și mă relaxez. Simt că plutesc precum o frunză dusă de vânt de la dreapta la stânga, de la stânga la dreapta... mă simt minunat!sunt mulțumit de mine!POT!

     Sunt calm și liniștit. Sufletul meu respiră bunătate, fericire și calm. Sunt din ce în ce mai calm și mai relaxat. Îmi imaginez că merg pe un coridor lung, lung de tot. Pe partea dreaptă sunt multe uși albastre și pe partea stângă sunt multe uși verzi. Mă duc la una dintre ușile albastre și o deschid. În fața mea este Crăiasa Zăpezii. Este atât de frumoasă încât nu îmi pot lua ochii de la ea. Are părul negru precum abanosul, ochii albaștri precum cerul senin și fața albă ca marmura. Mă privește pătrunzător, imi zâmbește și îmi spune că ea aduce bucurie copiilor, că sunt un copil minunat, deștept, frumos, creativ. Înainte de a-și lua la revedere îmi șoptește :!”AI ÎNCREDERE ÎN TINE!”. Plec de aici plin de energie pozitivă și mă gândesc că sigur voi găsi ceva interesant și într-o cameră verde. Aleg una la întâmplare și intru. Sunt uimit de ceea ce vâd înăuntru .Este un spiriduș drăgălaș , îmbrăcat în verde. Îl întreb cine este și îmi spune că este propria mea conștiință, că el mă ajută să iau o decizie, să fac diferența între bine și rău, între corect și incorect, între moral și imoral. Îi mulțumesc pentru tot ajutorul acordat. El îmi zâmbește și îmi spune să fiu mereu bun, cinstit, corect și să aleg calea cea dreaptă. Mă asigură că mă va ajuta mereu să îndrept greșelile. Sunt fericit și încrezător în mine. Îmi iau rămas bun și de la spiriduș. Ce bine mă simt după cele două întâlniri!

     Inspir calm și relaxare, expir supărarea...Inspir încredere și speranță...expir neîncrederea...Inspir bunătate...expir toate gândurile negative...Iau tot ce este bun de jur împrejur și dau tot ce am acumulat rău și nefolositor...Iau bucurie, fericire, optimism și voie bună și mă eliberez de supărare, tensiune, neîncredere. Dintr-o omidă mă transform în fluture. Îmi imaginez cum mă dezvolt, cum îmi cresc aripi și cum învăț să zbor. Mă simt calm și liniștit, am multă încredere în mine și simt cum răspândesc voie bună și energie pozitivă. ”

AUTOR : Șerban Elena-Maria 

 
Vizualizări: 1423 | Adăugat de: iCxtream | Rating: 2.0/1
Total comentarii : 0
00000
avatar