• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
Acasă » 2015 » August » 24 » Importanța lecturii în viața copilului tău
15.43
Importanța lecturii în viața copilului tău

     Poate că pe tine nu te-a atras  lectura, nu ai avut nici o carte în copilărie sau nici o persoană drept model care citea des?Asta nu înseamnă că este în regulă să îl privezi pe cel mic de lectură. Lasă-l să descopere singur dacă îi place sau nu, dacă îl plictisește sau i se pare o activitate relaxantă și interesantă. Așadar, cumpără-i cărți potrivite vârstei, du-l la o bibliotecă să vadă oamenii citind sau lasă-l cu o persoană  (bunicul, mătușa, nașa etc) care obișnuiește să citească. Cât este prea mic ca să poată citi, fă un efort și obișnuiește-l tu cu lectura sau găsește o persoană care îi poate citi ocazional.

     Lectura îi ajută pe copii să își dezvolte limbajul și vocabularul (învață cuvinte noi și expresii), să se exprime liber ( capătă curaj să discute și să își exprime gândurile) și să realizeze compuneri (folosește ideile și expresiile descoperite în cărți).

     Citind, copilul va învăța noi modalități de a face față anumitor situații de viață,își vor descoperi anumite calități și talente, vor face mai ușor diferența între bine și rău (după cum bine știți, în povești binele iese triumfător în fața răului ).

     De asemenea, copilul își îmbogățește cultura generală. Astfel, va fi în stare să discute despre domenii diverse, ceea ce la maturitate va deveni un atu. Astfel, se integrează ușor în orice grup și este acceptat mult mai ușor.

     Lectura îl ajută pe copil să se calmeze și să se relaxeze în momentele în care e stresat și tensionat. Îl introduce într-o lume unde de multe ori își închipuie că este el eroul, ceea ce îi dă încredere în propria persoană, putere și curaj de a depăși obstacolele vieții.

     Poveștile terapeutice sunt extrem de importante pentru dezvoltarea  copiilor, deoarece, ii învață că este în ordine să îți exprimi sentimentele, descoperă modalități eficiente de a scăpa de temeri și frustrări, află despre cum să se comporte în societate, învață să aibă încredere în propria persoană și să își dea frâu liber imaginației, să nu facă discriminări etc.Poveștile terapeutice reprezintă de fapt o cheie către poarta descoperirii de sine și un pas către dezvoltarea psihică armonioasă a copilului tău.

                                                            Autor:Șerban Elena-Maria

Vizualizări: 1631 | Adăugat de: iCxtream | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
00000
avatar