• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
« 1 2 3 4 »
1049 iCxtream 01-Oct-2015 (0)

          În jurul vârstei de 8 luni, există posibilitatea ca bebelușul să manifeste teamă față de persoanele străine. Următoarele reacții pot indica starea de frică: plânge, țipă, se ascunde. La majoritatea copiilor, acest comportament se menține o perioadă scurtă de timp și anume 5-6 luni.

Read more


1669 iCxtream 28-Sep-2015 (0)

     Nu de puține ori ne-am intrebat fiecare dintre noi dacă  se poate discuta într-adevăr despre o comunicare socială a emoțiilor în cazul copiilor. Cercetători de renume precum Dozier sau Declercq au efectuat studii pentru a ne putea oferi un răspuns adecvat la această întrebare. Astfel, unul dintre  studiile efectuate s-a desfășurat in mediul școlar și a avut ca subiecți copii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani. 

Read more


1241 icxtream4146 24-Sep-2015 (0)

Copii de ambele sexe pot trăi angoasa castrării, iar aceasta apare în urma conștientizării diferenței dintre sexe.
Băieții obsevă că sora sau prietena sa nu are penis. Se întreabă dacă l-a pierdut, dacă i-a fost tăiat și se gândește cu spaimă dacă nu cumva va păți la fel.

Read more


1299 iCxtream 23-Sep-2015 (0)

     Te întrebi adesea ce e fericirea? Tot ce pot să spun este că fericirea este un sentiment plăcut, pozitiv, ce te face să simți că zbori. Însă, fiecare persoană trăiește fericirea și o descrie în felul său. 

Read more


1603 iCxtream 21-Sep-2015 (0)

Apariția tot mai multor cazuri referitoare la copii care devin victime ale agresiunilor sexuale , conduc la măsuri de educare preventivă a potențialelor victime. Responsabilitatea părintească determină părinții să recurgă la diverse demersuri pentru a-și proteja copiii.
Lecturând acest articol, veți găsi răspunsuri la diverse întrebări și veți depăși anumite frustrări ce-și au rădăcinile ascunse în subconștient, deoarece în copilăria dumneavoastră subiectul ”sex” era tabu.

Read more


1433 iCxtream 18-Sep-2015 (0)

Dificultățile de limbaj pot avea cauze diverse ( dificultăţi ale aparatului fonator, anomalii dentare, incapacitatea executării mişcărilor limbii, neimplicare din partea părinților, capacitățile intelectuale ale copilului, mediul social, afectivitatea, personalitatea, motivația pentru activitate). Este important de remarcat faptul că toate tulburările de limbaj sunt tranzitorii, putând fi corectate. 

Read more


1371 iCxtream 11-Sep-2015 (0)

     Este important ca părinţii să fie informaţi în privinţa necesității, precum şi a celor mai bune metode de a desfăşura o activitate fizică adecvată, pentru o dezvoltarea armonioasă, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere psihic. Astfel, activitatea fizică este nu numai utilă, ci chiar indispensabilă pentru creşterea corectă şi normală a copilului. 

Read more


1696 iCxtream 07-Sep-2015 (0)

Chiar de-s mic eu știu a spune,

C-am încredere în mine

Read more


4163 iCxtream 04-Sep-2015 (0)

            În momentul în care devii părinte este necesar să depui eforturi de adaptare susținute și permanente.

            Încrederea în sine se dezvoltă încă din primele zile de viață. Ulterior, se construiește progresiv, pe parcursul copilăriei și adolescenței. Copilul este dependent absolut față de părinții săi. La rândul lor, părinții sunt profund angajați față de propriul copil.

Read more


1047 iCxtream 03-Sep-2015 (0)

     Inițial se considera că omul vine pe lume fără capacități complexe, însă ulterior s-a dovedit științific fatul că nou-născuții vin pe lume bine dotați pentru a comunica și a se face înțeleși. 

Read more